Blog Layout

דינמיקה קבוצתית כסדנאות לגיבוש הצוות

סדנאות שוקולד ובישול, סדנאות גיבוש והעשרה לצוות, חברות, מנהלים, הסדנאות משלבות חוויה וכיף למשתתפים

כותבת עיריית ברנשטיין | טבת, 05.2021

  • חווית שוקולד מדהימה

    כדי לקבל מידע על סדנאות השוקולד לחץ כאן

הגעתי פעם לחברה שבמקום לעשות סדנאות גיבוש צוות עובדים לכולם הזמינה אותי רק עבור קבוצה קטנה וכל השאר עמדו במסדרון והריחו

טוב, אם לומר את האמת זה באמת לא נעים. אבל גם מחזק ומדרבן.

תחשבו שאתם עובדים באיזה מקום. והמנהלים מייצרים איזו תחרות. בינכם לבין אלו שיושבים בחדר לידכם.

מה אתם הייתם עושים? מתאמצים. 

בודקים את האפשרויות העומדות בפניכם. 

בכולנו קיים יצר התחרות. אנחנו מדרבנים את עצמנו מקטנות להצלחה.

ככה בפעוטונים, בגני הילדים בבית הספר ואפילו אוניברסיטה. אם ההוא קיבל 88 במבחן - גם אני יכול

וככה יוצא שכל הזמן אנחנו בתחרות והתחרות מקדמת אותנו. 

מציבים לעצמנו מטרות ושואפים להגיע אליהם.

גם בסדנאות לגיבוש צוות עובדים  אני עובדת עם אותו העיקרון


ועכשיו לענייננו - מה היה שם?


אני מגיעה לסדנאות לגיבוש צוות עובדים עם כל הציוד וגם כל חומר הגלם.

פותחת סדנת שוקולד או סדנת בישול בכל חדר של משרד. כל הציוד שאני זקוקה לו - הרי כבר נמצא שם. שולחנות וכסאות.

אה וגם חיבורי חשמל. עכשיו אני מתחילה להתיך שוקולד. הריח, הריח והארומה הזו שמתחילה להתפשט כענן מתוק מתחילה להפעיל אצלנו את בלוטות הטעם. הריח עושה את זה.

וככה יצא שהגעתי לאיזו חברת הייטק בפתח תקווה. לסדנאות לגיבוש צוות, מבנה ענק, הרבה קומות ומאות אנשים שעובדים שם.


רק קבוצה אחת, צוות אחד קיבל אותי בתור המתנה שלהם ולא משנה על מה היתה התחרות ומה היה שם בתהליך. משנה לנו התוצאה:

סדנאות גיבוש צוות עובדים. סגרו את הדלת. התחלנו בסדנה.


@יהונתן גפן : בסוף רמת גן יש מקום מיוחד

שם אפשר לעמוד ולהריח שוקולד

יש שם בית גבוה גבוה בלי חלונות עם שלוש ארובות

ו שלושים מכונות יום ולילה עובדות

ושבעים פועלים עם סינר וכפפות

מכינים שוקולד בכל הצורות

שוקולד קטן ושוקולד גדול

שוקולד יקר ושוקולד בזול

שוקולד אגוזים ושוקולד סתם

לעשירים ולכולם והריח בחינם

וכל האזרחים עוצרים ומריחים...


ורק לאזן אתכם: בסוף רמת גן כבר אין בית חרושת לשוקולד. כבר אין את הריח המיוחד הזה.

בית החרושת עבר "דירה".

אתם כבר יודעים שאני שטותניקית בטירוף. ואם זה קצת יבש מיד אני מזמנת את המשפחה הפולנית שלי על מנת להקליל את האווירה.

טוב גם אתכם אני יכולה לשתף. מה כבר יכול להיות.

בגיל 40 החלטתי על הסבת מקצוע. החלטתי להפוך תחביב למקצוע. אני קצת יסודית אז התקבלתי למכללת הדסה בירושלים ולמדתי במשך שנה קונדיטאות. ואז סיפרתי לאמא שלי שעכשיו אצטרך חתיכת שיש על מנת לטמפרר שוקולד. נו אתם יודעים. שופכים שוקולד מותך על  משטח של  שיש. השיש מאוד קר והוא נותן מכת קור לשוקולד הטמפרטורה צונחת מ37-38   מעלות ל 25 מעלות בשניות.

והפולניה, מה היא אומרת? "סעי לבית קברות, יש להם הרבה , לא יתנו לך חתיכה קטנה?" 

זהו

עכשיו אתם כבר מבינים מאיפה באתי ומעבר לפרצי הצחוק אומרת אחת הבנות: ותיזהרי שלא יתנו לך עם האותיות….


כאן כבר נפתחה הדלת והראשונים יצאו החוצה להשתמש בשירותים. ש   את זה אני לא מביאה….

עכשיו הם כבר עמוק בתוך סדנת גיבוש  צוות , דרך השוקולד כמובן, מחוברים אלי, אני אליהם ואפשר להתחיל באמת לעבוד בשוקולד.


התפקיד שלי מעבר להנחיה של סדנת השוקולד הוא גם לכוון אותם. אני מסבירה מה התוצאה המצופה מהם והם אמורים לעבוד וליצור בשוקולד. כמובן שאני נמצאת על מנת לעזור, לסייע, אבל באמת באמת זו העבודה של הצוות. 


כאן הם צריכים לשתף פעולה, לשלב מוחות ולבבות ולעבוד ביחד.

ככה בונים צוות, ככה בונים גיבוש לצוות וככה גם בונים גאוות יחידה.

אם גם אתם תרצו סדנאות גיבוש צוות עובדים - שוקולד הוא החומר האולטימטיבי. ה דבק הזה שכולם מחפשים, זה שמחבר בין המשתתפים.

סדנת גיבוש צוות

סדנאות לצוות שלא חייבים להזמין סדנה לכל המפעל. אפשר גם רק לצוות שלכם

מה עושים עם חבורה של בחורים , אנליסטים, צעירים ממני בכמה שנים שכל מה שהם באמת רוצים זה "לשחק" על המחשב או עם המחשב? .

איך גורמים להם לעבוד בשוקולד.

באמא שלך, מה את רוצה מאיתנו? 

אני מסתכלת עליהם. קבוצה של "חנונים", סנדלים וגרביים, חולצות משובצות, מכנסי ג'ינס. 

מה אני רוצה מהם באמת?

אין לי תשובה מאוד מנומקת.


אתם קיבלתם אותי במתנה

אז בואו נוציא מזה משהו טוב

נתחיל לשחק בשוקולד , נראה מה ייצא מזה.

סדנאות לצוות יכולים להתחיל רע מאוד להיגמר מצויין.

אפשר גם הפוך.

אצלי זה תמיד מצויין

מתחילה לשתף אותם ב מי אני ואיך אני מגיעה להנחות סדנאות לצוותים.הם מתחילים להראות עניין

לא הכל מחשבים. אני משתפת אותם שאני מאוד קטנה ב להבין איך עובד המחשב, כולם מתפקעים מצחוק. 

זה הרי לא ילך להתחיל להסביר להם שאני באמת לא מבינה.


אני נחלצת מזה בכבוד כשאני מתחילה להאכיל אותם בשוקולד

שוקולד הוא הממתק האולטימטיבי. הם מבינים בחוקים,

הם מבינים בפיזיקה

הם מבינים בכימיה

הנה אנחנו חברים.,

לעבודה בשוקולד יש חוקים.


בכלל לכל העבודה בקונדיטוריה יש חוקים. 

תורת החומרים קראו לזה במכללה.

עכשיו הבחורים כבר בעניין, מתחיל להיות להם מעניין

סדנאות לצוות עובדים

סדנאות לצוות - עניין מרתק זה. החברה מתחילים לעבוד בשוקולד.מתחילים לדבר אחד עם השני, משפרים ביצועים והסדנה זורמת. כטוב ליבם בשוקולד אבקת הסוכר ששייכת לאחת התחנות מתחילה להתעופף באויר והחברה מאבדים שליטה על עצמם.


אני מתייחסת אליהם כמו שמתייחסים בצבא לצוותים. אני מחליטה לקרוא להם צוות מוישה זוכמיר .

ומעכשיו הם נשמעים להנחיות.


צוות מוישה זוכמיר לעמדה ראשונה, צוות מוישה זוכמיר לעמדה שניה.

הצוות נשמע להוראות וככה אנחנו מתנהלים לנו כמעט שעתיים וחצי. 

בסיום הסדנה - החברה יוצאים מהחדר, ואני כמו בסיום חתונה , עומדת בדלת והם לוחצים ידיים. 

מודים על הפעילות ומודים שסדנה כזו עוד לא הייתה להם. סדנאות לגיבוש צוות יכולות להיות דינמיקה קבוצתית לא ראה בכלל. 

עירית 054-7825631 📞

דנה הירש ליזר

17/07/2019 12:34


השתתפתי ב
סדנת שוקולד קבוצתית של אנשי/ נשות עסקים. עירית הביאה את מיטב החומרים, בקלילות ומקצוענות הנחתה אותנו להכין פרלינים מעולים, סופלה ודיוקן עצמי משעשע, השוקולד המשובח בתוספת האישיות הנעימה של עירית המסו את הקרח בינינו ויצרו אווירה פתוחה, שובבית ומהנה עד מאוד.

ממליצה בחום!!


בואו נדבר על סדנת השוקולד הבאה שלכם!


סדנאות לערב צוות כשאתם רוצים להיפגש בערב ולהזמין תוכן מגניב -

 סדנת שוקולד זוגית היא חידוש מרענן.

 היום יותר מתמיד, כשאנחנו ממש על הקצה.

 כל מילה מיותרת גורמת לנו להתפרץ

ממש להתפוצץ.

 דווקא עכשיו צריך לאוורר את הרגשות הללו.

 אין לנו בתי קפה/ מסעדות לעשות לנו את הונטילציה הזו.
ולכן סדנת שוקולד זוגית היא הפתרון המיטבי. מזמינים
אותי הביתה אליכם. מפנים 4 שעות וצוללים לעבודה
בשוקולד.

יש צוותים שנפגשים באופן קבוע אחת לחודש. המפגש מתוכנן על מנת להגביר את הקשרים בין האנשים שלא מכירים איש את רעהו.

אם מכירים אז רק באופן הפורמלי של שעות המשרד/ העבודה. 

החברה מתארגנים ביניהם על הכיבוד והם מכינים את האוכל ויושבים לאכול

בערב צוות, כמשתמע נערך בערב אף על פי שכבר היתה לי סדנה לערב צוות שנערכה בשעה 11 בבוקר. 

לרוב באחד הבתים "שנודבו" לצורך העניין.


מתכנסת החבורה של העובדים

בדרך כלל הבחורים ירצו לעשות "על האש" ולצורך זה צריך למנות את אחד האנשים שהוא יהיה ממונה על קניית הבשרים, 

אחרים יקבלו תפקידים של קניית השתיה, ירקות, פיתות וחומוס. 

כאן הכל מתקבל ברצון אמיתי. 

ומצד שני ישנה ההנהלה - שרואה בערב צוות זמן מצוין להעלות נושאים שבמשרד לא היו רוצים לדבר עליהם. 


באווירה הבלתי פורמלית יתקבלו ויובנו כמו שאנחנו ההנהלה, היינו רוצים להעביר, באווירה נינוחה שהורכבה ממזון משובח מלווה ביין או בירה.

כאן אני נכנסת לתמונה. 

הערב יהיה שונה. 

לא יהיו בו סטייקים קבבים וצלעות אלא עוגת שוקולד, פרלינים, סופלה ועבודה חופשית

לא יהיו בירות אלא יין.


החברה עובדים מאוד יפה. הם ממושמעים. מגיבים היטב להנחיות והתוצרים מתחילים להתממש. 

חלק מיד נבלע בפה וחלק אני מצליחה להציל ולהחביא במקרר. או בתנור. 

כטוב ליבם בשוקולד ה התפרעות מתחילה. 

סדנאות לערב צוות הן ה מקום לשבירת נהלים וכללים של התנהגות. 

איך אני יודעת את זה? 


אחרי שכולם "מבושמים" מאכילת ים של שוקולד הם באמת מתחילים להתפרע.


שוקולד נמרח על הפנים והידיים, 

תחרויות של מריחת שוקולד נפתחות והשיא הוא טבילת הראשים באבקת סוכר. 

כל החומרים הללו זמינים להם כאן.


ואני? אחרי שיש לי את התוצרים שהם צריכים היו להכין בסדנה לערב צוות… אני מאפשרת להם להשתולל ולהשתובב כאוות נפשם. 

  • מנהלת DJ מכינה בננה לוטי

    כולם רוצים בננה לוטי התבלין העיקרי שחסר זה הידיים המלוכלות של התילאנדי

    Button
  • קופי רייטר שנותנים לו לעבוד עם בננות

    שגם קופי רייטר מייצר דברים נהדרים מחומרי גלם יום יומיים

    Button
  • זה שמנת מתוקה?

    40% שומן מפחיד את כולם אבל לא באמת שותים את כל ה2 ליטר

    Button
עירית 054-7825631 📞

תזמינו היום את השירות של השולחן המתוק כדי לעשות סדנאות גיבוש לצוות של החברה שלכם

לנה .בי"ס גיל תל אביב

13/05/2019 18:22


סדנת שוקולד גיבוש לצוות בבית ספר גיל.
אי אפשר לצלם אבל אפשר לפרסם את התגובה שלהם:


לעירית היקרה,

חיפשנו משהו שיחבר, משהו שיזרום וישאיר טעם.-

ואז שיחת הטלפון הגיעה וכבר בקולך הרגשנו שזה מה שחיפשנו הרצינות, המיקוד והמקצועיות.

עירית, בסדנת השוקולד יצרת חיבור ויצרת גיבוש של מתוקים שונים שטעמם נשאר על לשוננו.

עוגת הסופלה פרצה את המרקם הקשוח והתגלתה בו הרכות.

אותה רכות שהעברת בה את הסדנה וגישרת בין אוכלוסיות.

אכן, התוצאה היתה מוצלחת מקצועית ותפורה בדיוק למידה.

אז מה שנשאר להגיד המון תודה!!!

צוות בית ספר גיל.

צוות עובדים, כבר ראו ושמעו כמעט הכל. המנהלת החברתית כל הזמן צריכה להמציא את עצמה מחדש. 

מה להביא? איך לחדש? וכאן אני נכנסת לתמונה. 

מה אתם צריכים?

מה אתם רוצים להשיג?

איפה אתם נמצאים?

כמה זמן?

ושאלת השאלות : מי המשתתפים?


ביחד אנחנו מתלבטות. מה מתאים, מה יתפוש אותם, מה יתן להם מענה לצרכים שלהם.

סדנאות שוקולד לגיבוש צוות - קצר פשוט וקולע. 

שוקולד יוצר חיבור מיידי. בין המשתתפים ובין המנחה.


שוקולד לא יוצר אנטגוניזם אלא להיפך - מקרב

שוקולד והעבודה בשוקולד פותחת ומרחיבה את הנשמה

בסדנה אני כמו מורה. מלמדת. מלמדת מה זה שוקולד. ואיך אנחנו מטמפררים שוקולד. יש כאן ממש למידה של חומר הגלם הזה. השוקולד. הרבה פעמים אני עוצרת את מהלך הסדנה וצועקת: עכשיו אנחנו לומדים עוד משהו על השוקולד. כשיש לי את ההקשבה שלהם אני מסבירה עוד דבר מה. איך ומה צריך לעשות. אני מראה, מדגימה, איך אני מערבבת תערובת קלה עם מסה כבדה יותר.


הכוונה למשל בסופלה שצריך לחבר את התערובת התפוחה של הביצים עם השוקולד . מה שנקרא לקפל. אז הנה גם אתם לומדים עכשיו שיש צורך לעבוד בדייקנות על מנת שלא לשבור את הקצף. וכן שלא לערבב יתר על המידה וגם שלא לערבב בחוזקה.


אחרי שהסברתי וגם הדגמתי אני נותנת להם לחזור לעבודה שאותה הפסיקו לרגע. הם ממשיכים בדיוק במקום שהיו בו. אם בגלגול הבצק לעוגיות או ב ציור בשוקולד. התוצרים שמתקבלים בעבודה הזו - נראים נפלא. 

אני יודעת שאין לכם הרבה סבלנות על מנת לחכות חצי שעה לתנור ש יאפה את העוגה, ולכן אנחנו עובדים על מתכונים שיתנו תוצאות בערך אחרי 8-10 דקות.



הנה העוגיות אני אומרת ופותחת את דלת התנור.  כולם רצים לתנור. זהירות יש כאן סוכר רותח מעל העוגיות. לא לגעת, לחכות שקצת יתקרר. אותו הדבר עם הסופלה. מי שהיה אצלי בסדנא יודע שאני צועקת לעשות פו פו פו, בתוך הסופלה יש שוקולד מותך, רותח. אם לא תעשו פו פו תהיה לכם כוויה על הלשון.

יש לי ביטוח צד ג' ואחריות מקצועית אבל אני מעדיפה לשלם ולא להשתמש ולא להפעיל אותו. 

נו, אז מה אתם אומרים?

למה לא להזמין אליכם סדנת שוקולד לגיבוש הצוות?

מי אני?  שמי עירית ברנשטיין. קונדיטורית ושוקולטרית. אני הבעלים של "השולחן המתוק" :


כשבגיל 40  מצאתי את עצמי , אימא ל-3,   משועממת, החלטתי להפוך תחביב למקצוע. ככה יצאתי ללימודים ב ירושלים ב"מכללת הדסה" -   קונדיטאות. שנת 2003 פתחתי קונדיטוריה ומאז ועד היום אני מנחה של סדנאות שוקולד. 


"אני  עורכת שולחנות מתוקים ומייצרת אנשים מאושרים" 


סדנא קלה,  בלי סיבוך מיוחד - אלא עשייה בכיף באווירה מגבשת ומעט למידה על החומר - השוקולד. העבודה בחומר -  מגבשת את הקבוצה, פותחת את הלב ומהנה מאוד.

שוקולד הוא ילדותי מצד אחד אבל גם מאוד סקסי מאידך....

 

אצלי בסדנא אנחנו עובדים בחומר שמעצם טיבו גורם לנו לחייך, להשתטות, לעשות קונצים, להיהפך לילדים קטנים. ככה אני "תופרת" סדנאות למגוון אירועים.  האפשרויות של סדנא אינסופיות : ליום המשפחה, צוות העובדים,  חדר המורים, ימי הולדת מסיבות רווקות ואפילו ערב זוגות . 

שוקולד זה כל הסיפור

השירות שלנו מעולה כי אני תופרת כל סדנה לפי המשתתפים בה. 

התפירה היא אישית ואין סדנה אחת דומה לשנייה!

אנו נותנים שירות מכל הלב ועל כך יעידו מכתבי התודה והברכות שכותבים לנו.

השירות שלנו הוא גורם לאנשים להיפתח, לשתף, להרגיש טוב:

שירות טוב הוא זה שכאשר אתה נזכר מה היה בסדנת השוקולד, 

ואז נמרח לך חיוך על הפנים כי אתה נזכר איך אתה הרגשת שם...

בלוג שוקולד

17 Apr, 2022
סדנאות לקבוצות
27 Dec, 2021
סדנאות זוגיות ליום הולדת סדנאות לזוגות. רק עם השוקולד שמחבר, אולטימטיבי ומיטבי מה נעשה בסדנה? נעבוד, ניצור, נכדרר, נמרח וגם נתמרח.
לצפייה בפוסטים נוספים

בלוג שוקולד

17 Apr, 2022
סדנאות לקבוצות
27 Dec, 2021
סדנאות זוגיות ליום הולדת סדנאות לזוגות. רק עם השוקולד שמחבר, אולטימטיבי ומיטבי מה נעשה בסדנה? נעבוד, ניצור, נכדרר, נמרח וגם נתמרח.
לצפייה בפוסטים נוספים
Share by: