Blog Layout

סדנת גיבוש למנהלים

מה דרוש על מנת להיות מנהל טוב? סדנת גיבוש למנהלים אחת בלבד

כותבת עירית ברנשטיין | טבת, 03.2020

  • סדנאות גיבוש למנהלים

    שיתוף פעולה שוקולדי

    כדי לקבל מידע על סדנאות השוקולד לחץ כאן

איזה כיף לצאת קצת מהמשרד, להניח לרגע את הלפטופים בצד, לקחת הפסקה אמיתית מפינת הקפה. ל סדנאות גיבוש יש הרבה ערך בקרב העובדים והמנהלים. הם יוצרים ערבות הדדית, מלמדים איך לעבוד כ צוות, מרוויחים שפה משותפת- חדשה. סדנת שוקולד תמתיק לכם את החוויה..

למה צריך לאפשר לכל מנהל להרגיש ילד לפעמים- גיבוש מנהלים עם מסה של שוקולד

ב סדנת גיבוש למנהלים- מנהל לא צריך להרגיש בודד.


ביום יום הוא צריך להיות המנהל של העסק, החברה, התשלובת… כולם כפופים אליו. הוא זה שאמור להתוות את הדרך, להיות האיש שיוצר את הדרך ולהפעיל אותה. הוא כמובן יכול להתייעץ עם הכפופים אליו- אבל עדיין להחליט לבד.
כל מנהל חייב לקחת לעצמו איזה יום חופש או קצת זמן פנוי רק בשביל עצמו. את זה כל הזמן מטפטפים לנו בתקשורת: מתי דאגת לעצמך? מתי יצאת לחופש? 

לכל עובדי המכירות אומרים שאם קיבלת 2-3 תשובות שליליות - צא לאוויר הפתוח, תעשה סיבוב ואז תחזור ותמשיך למכור. 

גם כאן אותו הדבר ולשם כך התכנסנו כשחשוב לנו לדבר על גיבוש מנהלים

צא קצת מאחורי השולחן, פגוש את האנשים באווירה בלתי פורמלית ושוקולד - הוא החומר הזה שיגרום לך ולכולם להרגיש בעננים, רק בלי אחוזי אלכוהול משכרים. 

אל סדנת גיבוש למנהלים אני מגיעה עם כל "השוקולדים" שלי, עם הוייב הזה שלי, ומצליחה ליצור להם מרחב הזדמנות להרגיש ילד בתוך 5 שניות. הריח של השוקולד ש מתפשט עובד על המוח האחורי. על התת מודע. וכמעט ללא שליטה הוא   המנהל, המשתתף נשאב לתוך הסדנה. מתחיל להתרגש מכמויות השוקולד שמונחות בפניו.

  • פעילות גיבוש למנהלים

    Slide title

    אל תגלו לאישתי

    כדי לקבל מידע על סדנאות השוקולד לחץ כאן
  • Slide title

    המנהלות

    Button
  • Slide title

    אני לא אינדיאנית

    Button

גיבוש מנהלים יכול לכלול כמה אפשרויות:
הראשונה, להזמין לכל העובדים וגם למנהל
סדנת שוקולד. סדנה שתיתן לכולם הזדמנות ליצור ולהכין מוצרי שוקולד.

האפשרות השניה היא כמובן רק למנהלים. סדנת גיבוש למנהלים. כאן ההזדמנות היא אחרת. סדנת שוקולד כ סדנת גיבוש למנהלים. בין כל המנהלים ישנה גם כן  תחרות סמויה. וכאן הוא יכול לבלוט במי שהוא.

כאן הוא מביא את עצמו. את מי שהוא באמת. כבר יצא לי לפגוש מנהל של סניף בנק שב סדנת השוקולד הוא הפתיע בזה שהוא בשלן מומחה, שחושב אפילו להוציא ספר עם המתכונים שלו...

למה חשוב למנהל לשחק בשוקולד? גיבוש צוות מנהלים בסדנת שוקולד כשכולם עובדים ביחד, על מנת ליצור את הסופלה המוצלח במיוחד ככה אפשר יהיה לעשות העתק הדבק לעבודה המשותפת שלהם

אז מה יכול להיות לנו בסדנת גיבוש צוות מנהלים ואיך הכנת הסופלה המוצלח ביותר יכולה לזכות את המנהל בנקודות?. אני יכולה להכין סופלה בכמה דקות. אבל כשאני מפעילה את הקבוצה זה יקח קצת יותר זמן. 

בעצם העבודה המשותפת של המשתתפים יוצרת את החיבור "המתוק" הזה שאותו אנחנו בעצם מחפשים.


המשחק בשוקולד ב
סדנת גיבוש צוות מנהלים גורמת להרגשת ההצלחה האישית.


לכל עובד יש את התפקיד שלו: הוא יודע מה מסגרת העבודה שלו, מה מצופה ממנו, מה הוא צריך/או לא צריך לעשות ואיך הוא מבצע את התפקיד הזה. כאן אני זורקת אותם ל"מים עמוקים" והם נדרשים להתחיל "לשחות" בהם. טוב זוהי כמובן מליצה. כל אחד יודע להכין לפחות חביתה, או אומלט. ולעיתים אף יותר מכך. אלא שכאן נדרשת מיומנות נוספת והיא של שיתוף הפעולה.

סדנת שוקולד זוגית

אני תמיד מבקשת לשלב מוחות, לשלב את הלב והנשמה על מנת להגיע לתוצאות המצופות מהם. בסדנת גיבוש צוות מנהלים הם נדרשים לעשות אף יותר מכך. הם נדרשים לעזור זה לזה, למנוע את הטעויות בהבנה של המשימה ולהיעזר ב מומחיות של כל אחד מהמשתתפים על מנת להצליח בפרויקט.

אם ניקח מנהל "מצוי", שיש לו אגו רחב וגדול,  כאן הוא נדרש להיות אחד מכולם וזה עלול להיות קושי גדול עבורו.

התוצאות מדברות בעד עצמן. פתאום יש לנו עבודת צוות וכשיש מתכון מדוייק שאנשים נדרשים לעבוד לפיו - הם מגלים שהתוצרים שהם יצרו הרבה יותר שווים וטעימים. 

גיבוש צוות מנהלים - מקבל משמעות קצת אחרת אחרי סדנת שוקולד.

בסדנת שוקולד ליום הולדת, אנחנו מכינים מיני פרלינים, עוגיות, עוגה, מקשטים ביחד את עוגת היומולדת, ובעצם עובדים ביחד כמעט 3 שעות של בלי שהרגשנו. אנחנו נהיה אחראים על הכיבוד בבחינת: "מה שבישלת תאכל "


אנחנו כולנו אוהבים להתעסק בחומר, ואם יש לנו גישה לחומר השוקולד, אז אנחנו יכולים להתפרע עם השוקולד. 

עירית 054-7825631 📞

בואו נדבר על סדנת השוקולד הבאה שלכם!


מה ההבדל ומה דומה בין ניהול של קונדיטוריה שכונתית ובין סניף של בנק?! ומה הוביל אותי לפתוח את העסק ולהציע גיבוש למנהלים

גיבוש למנהלים לא נולד ככה סתם: בגיל 40, מתוך המשבר האישי של "מה אני עושה בשארית חיי", החלטתי להפוך תחביב למקצוע. קיבלתי הסבת מקצוע משירות התעסוקה, והתחלתי ללמוד קונדיטוריה במכללת הדסה בירושלים. 

עם סיום הלימודים החלטתי שאני פותחת קונדיטוריה . קונדיטוריה שכונתית בישוב עלי בשומרון.

עבדתי לבד. הייתי המנהלת של עצמי. תתארו לעצמכם שאני זו שצריכה להחליט מה אני עושה בכל יום ויום. מה צריך להיות מוכן? מה חומרי הגלם שאותם אצטרך לקנות על מנת שיהיה מה לייצר. ואז להכין ולעמוד ולמכור את התוצרת. כמובן שצריכה להיות נחמדה מספיק על מנת שאנשים יכנסו ויקנו.

עוד דבר זו העבודה עם אמצעי התשלום או יותר נכון העבודה מול הבנק. 

 בהתחלה צריכה הייתי  שתהיה לי כמות כסף מינימלית  לקניות הראשוניות.

ובהמשך להתחיל להתגלגל. אני בטוחה שאם הייתי לוקחת קורסים לניהול עצמי, או לומדת בצורה מסודרת איך לעשות את זה וגם עוברת איזו סדנת גיבוש למנהלים ו/ או מכירה מנהלים אחרים… אז…   היה לי קל יותר ולא הייתי צריכה להמציא את עצמי כל פעם מחדש.

יש עוד דבר מה שלא כתבתי ולא נתתי עליו את הדעת וזה הבית הפרטי שלי. בעל,  3  ילדים קטנים, צריכה לתפקד גם כאמא ואין לי עזרה של אמא או חמות.. (ולא כאן המקום לשתף…)


אם ניקח חברת ביטוח, או סניף, או איזה משרד, מפעל: 

זוהי חברה קיימת, מובנית בתוך מנהלה גדולה יותר. או ש זוהי יחידה אוטונומית. 

וגם אם הסניף הוא שלוחה של חברה גדולה יותר   - גם כאן המנהל צריך לקיים את כל החלקים של הארגון.

 יש לו  פקידים, יש לו מנהלי מחלקות, יש לו צוות שכל אחד יודע מה תפקידו. 

סדנת גיבוש למנהלים יכולה לעזור, לשפר ביצועים, לחזק את מעמד/ ואו ליצור לו את המעמד של המנהל. 



האם מנהלים צריכים להיות חברים אחד של השני כדי שהמפגשים בפינת הקפה יפיקו ערך לארגון? לא בהכרח. אבל - סדנת גיבוש למנהלים פותרת, או יותר נכון מפיקה את החברות גם מעבר לשעות העבודה - העבודה בשוקולד פותחת גם את החושים האחרים שלנו....

גיבוש מנהלים

פינת הקפה היא המקום שבו נפגשים כולם במשך היום לשיחה בלתי פורמלית.

אבל כמה זמן או כמה פעמים אני יכול להגיע לפינת הקפה. האם צריך ורצוי להיפגש גם אחרי הצהרים או בשעות הערב?

לטעמי כן. אווירה בלתי פורמלית יכולה לעזור לגיבוש הצוות

כך שאני מציעה לכם  סדנת גיבוש למנהלים, סדנה בשוקולד. שבה אנחנו עובדים ומייצרים תוצרי שוקולד שונים. תצטרכו לשתף פעולה על מנת להגיע לתוצאות הרצויות לכם. 

אז מה זה שיתוף פעולה בעבודה בשוקולד? צריך "לטמפרר" שוקולד, למזוג לתבניות, לערבב, לשבור ביצים, להקציף לחבר, ליצוק, להכניס למקרר או לתנור, לחכות לתוצאות.. 

אז מה זה קשור? תשאלו… אותו הדבר בעבודה שלכם. תעשו העתק הדבק.

האם העובדים שלכם מגיעים לעבוד או לעבודה?

איך מייצרים גאוות יחידה?

מה תרצו להשיג? 

מה חשוב לכם בעסק שלכם?

אני מציעה לכם את הסדנה, סדנת גיבוש למנהלים  כמעבדה לקשרים בין אישיים של העובדים אצלכם. תוכלו ליצור את המחויבות לעסק, קשרים טובים יותר בין האנשים, אלו שהיו בסדנה , העבודה שלכם תזרום בצורה טובה יותר למחרת ובהמשך. המיומנויות של העבודה בסדנה- תוכל לגרום לעובדים להרגשה טובה יותר בעבודה המשותפת שלהם. אני מציעה לעשות העתק הדבק מהעבודה בשוקולד לעבודה אצלכם בעסק.

עירית 054-7825631 📞

איך אנחנו בודקים אם המנהל הצליח בתפקידו? לאה הזמינה סדנאות גיבוש למנהלים שלה כל כמה חודשים אבל רק לסדנת השוקולד שלנו הצלחנו לגרום לה להצטרף אליהם. היא הצליחה לגבש מאד יפה את הצוות וזה היה חלק גדול בהצלחה האישית שלה.

לאה היא מנהלת מוערכת בבנק. היא מגיעה לטיפול, בכל מיני סניפים שיחסי האנוש שלהם בשפל המדרגה. (זה מקרה לפני כ 8 שנים ואל תחפשו אותה היום). בשיחה שלה איתי, היא שיתפה אותי במה שהיא עושה בעבודה שלה בבנק. מי שמכיר אותי יודע שאני מאוד מתעניינת במי שעומד מולי. אני שואלת המון שאלות, משתתפת השתתפות פעילה בשיחה. בודקת מי האדם שעומד מולי ואח"כ מבינה גם למה הוא צריך את הסדנה שלי ומה אפשר להציע לו מתוך מבחר סדנאות גיבוש למנהלים.

וככה יצא שבשיחה שלי עם לאה, היא משתפת אותי בתסכול שלה מהקבוצה של העובדים שלה. מה התסכול?

יש שם משהו שהיא לא מצליחה לפרק. הם עובדים טובים. הם נאמנים לבנק ולמטרות שלו, הם גם נאמנים לה. מבצעים את מה שהיא מבקשת. אבל משהו שם חורק. ההרגשה שביניהם היחסים הבינאישיים לא טובים. הם לא שונאים אחד את השני - אבל עדיין ההרגשה לא טובה. אני בטוחה שגם לכם יש עכשיו את ההבנה על מה אני מדברת.


את "הדבר" הזה היא מבקשת לפתור. אז הנה אנחנו בפתח הסדנה. האנשים הגיעו. הם מאוד רוצים למצוא חן בעיני המנהלת, והם יושבים בפינות החדר, אבל לא מדברים אחד עם השני.


אני מזמינה אותם להתקרב, מסבירה מה זה שוקולד ומה אני עושה איתו. מחלקת אותם לקבוצות עבודה ומלבישה אותם בסינרים. עכשיו הם מתחילים להתפקע מצחוק כי הסינרים מזכירים להם את גן הילדים. הם קהל קשה. מוכנים לעבוד כמו חיילים על מה שאני מבקשת אותם לעשות. אבל אני רוצה שהם יעבדו מתוך הלב. מהנשמה. שהשפתיים שלהם יפתחו, והקמטים בזוויות העין יעמיקו.


ואו אני ביאוש. 

מה לעשות עכשיו.

 הרי בכל סדנה יש איזה ליצן שמתחיל בלספר איזו בדיחה בשוקולד. וכאן הם קפואים. מה, הכריחו אתכם לבוא? תתחילו להנות ממה שאתם עושים.


לאה עומדת בצד. היא בהלם גם כן. אין לה הרבה מה לומר או לעשות. ואז החלטתי לשלב אותה בתוך הקהל הזה. מי שמכיר אותי יודע שאני שרה בסופרן ויש לי קול גבוה ואם צריך לצעוק - גם זה לא בעיה בשבילי.

החלטתי לשתף אותה בעל כורחה. 


הי לאה, למה את לא לבושה בסינר? את לא רוצה כתמי שוקולד על הבגדים. בהתחלה היא מסרבת. הסדנה היא בשביל העובדים. ואז אני מסננת בשקט. כשיהיו לך כתמי שוקולד על השמלה תקללי אותי. בבקשה, אני רוצה להיזכר לטוב. הלבשתי אותה בשני סינרים. אחד מקדימה ואחד מאחורנית. עכשיו היא נראית כמו חלק מהקבוצה.

להפתעתי משהו נפתח גם אצלה. היא ניגשת לשולחן העבודה ובודקת מה היא רוצה לייצר.
הסופלה עליה. היא מתחילה לשבור את הביצים. מבקשת מאחת הבנות שתחבר את המיקסר וביחד הן מתחילות לייצר את הסופלה. האנשים שמסביב מחייכים. עד היום לאה תמיד עמדה או ישבה בכל הסדנאות הקודמות. והיו להם הרבה. היא תמיד הייתה זו שדאגה להם. שיהיו להם סדנאות/ הרצאות העשרה והיום בפעם הראשונה מאז שמכירים אותה, עכשיו, ב
סדנאות גיבוש למנהלים היא עובדת יחד איתם, כתף אל כתף ורואים על הפנים שלה שהיא נהנית.

אני חושבת, שזו הייתה נקודת המפנה. כאן התחיל המשהו הזה שהיא חיפשה. רק ב סדנת השוקולד שלי נשבר המחסום שבינה לבין כל האחרים. וכאשר הם ראו שהיא עובדת איתם, פתאום נהיה שיח. נולדה איזו שיחה בין האנשים. זה התחיל בבדיחה על אחת הלקוחות. זו שמגיעה עם הכלב, ועבר לפסים אישיים יותר.


הם התחילו לחייך. לספר ולשתף על הילדים שלהם, על ה"חוץ לארץ" האחרון שהיו בו. מישהו סיפר שהיה בברצלונה אבל לא הספיק לו. והוא מחפש שותף לנסיעה. נולד שיתוף הפעולה הראשון בין הבחורים. וכך זה נמשך. הייתה הרגשה טובה. כאשר הגשתי את העוגיות, מישהו התנדב להכין קפה לכולם, הם קירבו את הכסאות וישבו לדבר.

סדנת שוקולד למנהלים

בסיום סדנאות גיבוש למנהלים  מחאתי להם כפיים. על העבודה שלהם, על שיתוף הפעולה. והם מצידם, מתוך עצמם, מחאו כפיים  ללאה, שישבה איתם ונהייתה אחת מהם. 

אני תמיד מתקשרת יום אחרי לבדוק מה הם זוכרים, מה היה בסדנת השוקולד סדנאות גיבוש למנהלים שצריך לתקן/ לשפר ואיך הם מרגישים ביום שאחרי. טוב שאת מתקשרת אומרת לי לאה . את לא תאמיני אבל ההרגשה היום בסניף - אחרת. אני מקווה שזה ימשיך ולא ישכח. 

אל דאגה - מקסימום תזמיני אותי שוב לסדנה נוספת, נפרדתי ממנה בחיוך, בהרגשת סיפוק עולמי.

אז איך הקסם קורה בסדנאות גיבוש למנהלים? מה לומדים, מה עושים? בואו נדבר על "התכלס"


מה לומדים בסדנת השוקולד:

1. על מקורות השוקולד

2. על סוגים שונים של שוקולד

3. איך מייצרים שוקולד

4. איך לעבוד עם שוקולד – טכניקות שונות

5. איך אוכלים שוקולד…


מה עושים בסדנת השוקולד:

המשתתפים בסדנת השוקולד עוטים על גופם סינרים חד-פעמיים, 

עוברים מתחנה לתחנה ותורמים את חלקם – בסיוע פעיל של אצבעות הידיים והלשון – להכנה של מגוון מוצרי שוקולד. בתוך זמן קצר – כולנו אוהבים תוצאות מיידיות, לא? – מונחים על השולחן המוצרים הבאים, מעשה ידיכם להתפאר:

- עוגיות שוקולד "רעידת אדמה"

- פרלינים

- וולקנו – סופלה שוקולד

- פונדו שוקולד עם שיפודי מרשמלו ופירות שונים

- עבודה יצירתית חופשית אישית (של כל משתתף) בשוקולד עם סוכריות צבעוניות

- שינויים אפשריים לפי בקשה מיוחדת (מראש)


בסדנת השוקולד נעשה שימוש בחומרי גלם איכותיים בלבד:

- שוקולד מריר משובח  56% מוצקי קקאו לפחות בכשרות חתם סופר או בד"צ העדה החרדית

- "טאטו" ממתקים הכשר מהדרין.

- סוכריות מיבוא "גליקסמן", הכשר מהדרין.

 

אתנחתא חשובה!

להפגת המתיקות, וכמעט בלי שתשימו לב, עירית תרתום אתכם להכנת ארוחה קלה וטעימה:

- בפסטה ברוטב רוזה

- סלט ירוק

 


פעילות נוספת:

הסדנה נערכת באווירה לא-פורמלית, ולכן בקשות שונות של הקבוצה יתקבלו (מראש) בברכה ובשיתוף פעולה. נשמח לשלב פעילות נוספת, כמו:

תוכנית שהוכנה מראש – ניתן מקום למשתתפים לשלב בסדנה תוכנית משלהם: מצגת, חלוקת תעודות, ברכות, שירים, דבר תורה וכן הלאה.

הכנת אלבום מזכרת מסדנת השוקולד – מבוקש במיוחד באירועים כמו מסיבת רווקות, גיבוש קבוצתי ועוד.


הביתה בשמחה רבה:

עוד סדנת גיבוש למנהלים הסתיימה. אתם חוזרים הביתה עם (אם לא חיסלתם הכל במקום) דגימות של כל מה שהוכן, כולל העבודה היצירתית האישית, דפי המתכונים ו… קשרי אהבה וחברות חדשים.

מי אני?  שמי עירית ברנשטיין. קונדיטורית ושוקולטרית. אני הבעלים של "השולחן המתוק" :


כשבגיל 40  מצאתי את עצמי , אימא ל-3,   משועממת, החלטתי להפוך תחביב למקצוע. ככה יצאתי ללימודים ב ירושלים ב"מכללת הדסה" -   קונדיטאות. שנת 2003 פתחתי קונדיטוריה ומאז ועד היום אני מנחה של סדנאות שוקולד. 


"אני  עורכת שולחנות מתוקים ומייצרת אנשים מאושרים" 


סדנא קלה,  בלי סיבוך מיוחד - אלא עשייה בכיף באווירה מגבשת ומעט למידה על החומר - השוקולד. העבודה בחומר -  מגבשת את הקבוצה, פותחת את הלב ומהנה מאוד.

שוקולד הוא ילדותי מצד אחד אבל גם מאוד סקסי מאידך....

 

אצלי בסדנא אנחנו עובדים בחומר שמעצם טיבו גורם לנו לחייך, להשתטות, לעשות קונצים, להיהפך לילדים קטנים. ככה אני "תופרת" סדנאות למגוון אירועים.  האפשרויות של סדנא אינסופיות : ליום המשפחה, צוות העובדים,  חדר המורים, ימי הולדת מסיבות רווקות ואפילו ערב זוגות . 

שוקולד זה כל הסיפור

השירות שלנו מעולה כי אני תופרת כל סדנה לפי המשתתפים בה. 

התפירה היא אישית ואין סדנה אחת דומה לשנייה!

אנו נותנים שירות מכל הלב ועל כך יעידו מכתבי התודה והברכות שכותבים לנו.

השירות שלנו הוא גורם לאנשים להיפתח, לשתף, להרגיש טוב:

שירות טוב הוא זה שכאשר אתה נזכר מה היה בסדנת השוקולד, 

ואז נמרח לך חיוך על הפנים כי אתה נזכר איך אתה הרגשת שם...

בלוג שוקולד

17 Apr, 2022
סדנאות לקבוצות
27 Dec, 2021
סדנאות זוגיות ליום הולדת סדנאות לזוגות. רק עם השוקולד שמחבר, אולטימטיבי ומיטבי מה נעשה בסדנה? נעבוד, ניצור, נכדרר, נמרח וגם נתמרח.
לצפייה בפוסטים נוספים

בלוג שוקולד

17 Apr, 2022
סדנאות לקבוצות
27 Dec, 2021
סדנאות זוגיות ליום הולדת סדנאות לזוגות. רק עם השוקולד שמחבר, אולטימטיבי ומיטבי מה נעשה בסדנה? נעבוד, ניצור, נכדרר, נמרח וגם נתמרח.
לצפייה בפוסטים נוספים
Share by: