המתכונים שלי
וולקנו סופלה
מצרכים:
400 גרם שוקולד
100 גרם חמאה להתיך ביחד
8 ביצים להפריד ולהקציף עם
100 גרם סוכר
אופן הכנה:
להתחיל לאחד את השוקולד עם החלמונים
אחר כך החלבונים ולבסוף מוסיפים
1 כף 20 גרם קמח מנופה לא תופח
יוצקים לקוקוטים עד כדי 3/4 גובה
מכניסים פנימה כפתור או קובית שוקולד
אופים 8 עד 10 דקות
עוגיות "רעידת אדמה"
מצרכים:
600גרם שוקולד
80 גרם שמן להתיך ביחד
8 ביצים עם
260 גרם סוכר לערבב ביחד
לאחד את 2 התערובות ולהוסיף
1/2 ק"ג קמח תופח
או 480 גרם קמח עם 20 גרם אבקת אפיה
וקורט מלח
אופן הכנה:
לצקת לקעריות לכסות בניילון נצמד
ולהניח במקרר להתייצבות
לקמח את הידיים באבקת סוכר
לקרוץ כדורים לא גדולים
להניח בתבנית אפיה עם מרווחים סבירים
לאפות עד שמתבקע
(קשה בחוץ וחי בפנים)
פרלינים
מצפים תבנית סיליקון בשוקולד
רק את הפנים ומרוקנים
מכניסים למקרר להקשות
מכינים גנאש: 100גרם שמנת מתוקה
עם 200 גרם שוקולד
מוסיפים חומרי טעם
יוצקים עד כדי 3/4 גובה
מחזירים למקרר
מכסים עם שוקולד
מחזירים למקרר
פאי שוקולד
מצריכים:
180 גרם שוקולד מריר
180 סמ"ק שמנת מתוקה
אופן הכנה:
ממיסים יחד עד ליצירת גנאש, מקררים מעט ואז מוסיפים 3 חלמונים ומערבבים היטב
יוצקים מעל תחתית פאי חצי-אפויה ומחזירים לתנור ל-10 דקות נוספות בחום בינוני (175 מעלות).
אפשר להגיש קר או מחומם מעט.